Dentalbrickan Safety Tray

Intervju med Ingegerd Sandberg, initiativtagare till Dentalbrickan Safety Tray.

Hur kom du på det här?

”Det har länge varit problem med att personalen sticker sig på våra instrument för att de sticker ut utanför brickorna. Så för en tid sedan väcktes idén. I den vevan var jag på studiebesök hos Harry Holms, som är experter på rostfria produkter inom sjukvården, och tänkte de om några borde kunna göra en bra bricka. Så småningom satte vi igång att utveckla brickan. Och nu är den klar! ”

Vad är fördelarna med just den här instrumentbrickan?

”Först och främst är den säker. På instrumentbrickorna som används idag sticker ofta instrumenten ut över kanten, vilket lätt leder till stick- och skärskador när de plockas i och ur diskdesinfektorn, den här brickan har en högre kant runt om vilket minskar risken för stickskador. Sedan är den också mer hygienisk. Det är större hål, och spolrum mellan brickorna så när man staplar dem på varandra når vatten och diskmedel alla instrument vilket höjer den hygieniska standarden avsevärt. Brickan är tillverkad i rostfritt stål, vilket gör att den torkar fort och har lång livslängd vilket är bra ur kostnads och miljösynpunkt.

 

Vill du veta mer? Kontakta oss på Harry Holms nu direkt.

 

Sök i hela hemsidan
info@harryholms.se
© 2019 Harry Holms AB