Stolar med bl.a. Bruno Mathsson design.

Skapade för bästa ergonomi och hygien.

En bra arbetsplats kräver bästa möjliga ergonomi. Denna kan se olika ut beroende på individ, arbetsmiljö och arbetssätt. På många arbetsplatser krävs också en hög hygienstandard.

I samarbete med Support design AB erbjuder vi Er svensktillverkade ergonomiska arbetsstolar individuellt anpassade för just era behov av sittande. Företaget har ett brett sortiment av stolar däribland den kända Supportstolen design Bruno Mathsson, sadelstolar, breda, smala, rörliga m.m. Stolarna och sadlarna har olika egenskaper och tillbehör vilket innebär att du kan välja ett alternativ som passar dig och din arbetsplats bäst. Alla produkter kan kompletteras med fotaktivator och material som tål rengöring med sprit, allt för en ökad hygien.

 

Stolstyper och Tillbehör

SAGA. Bruno Mathsson designade sits och rygg specifikt för att skapa en god kroppshållning utan att användaren skulle behöva anstränga sig. Hela mekaniken är täckt för förbättrad hygien. Saga, vars grundidé liksom många andra kontorsstolar, bygger på att en sittdyna och ett ryggstöd tillåts röra sig i förhållande till varandra. Där slutar dock likheterna med en ”vanlig” kontorsstol.
Läs mer!


SUPPORT är en kvalitetsstol med väl genomtänkt design i kombination med ergonomi och funktion. Stolen är framtagen för att passa de yrkesgrupper som tillbringar många timmar sittande och som behöver stöd för hela kroppen men också en stor rörelsefrihet.
Läs mer!


AKKA är en funktionell mångsidig stol med ett mycket brett tillämpningsområde som passar de flesta användare. Stolens lätt skålade sits och dess rundade svankstöd ger tillsammans en utmärkt sittställning och hjälper din rygg att bibehålla sin naturliga position.
Läs mer!


PERFECT CLASSIC sadelstol ger dig en god kroppshållning under långa arbetspass vilket förbättrar din rygghälsa och minimerar riskerna för förslitningsskador och ryggproblem. CLASSIC är vår originalmodell som har en mjuk och lite bredare sits. Passar utmärkt till både kvinnor och män.
Läs mer!


PERFECT ADVANCED sadelstol ger dig en god kroppshållning under långa arbetspass vilket förbättrar din rygghälsa och minimerar riskerna för förslitningsskador och ryggproblem. ADVANCED har ett urtag fram på sitsen och en skåra längs sitsen för ett minskat tryck på de geniala delarna. Sadelstolen passar utmärkt till män.
Läs mer!


PERFECT LITE sadelstol ger dig en god kroppshållning under långa arbetspass vilket förbättrar din rygghälsa och minimerar riskerna för förslitningsskador och ryggproblem. LITE har en liten mjuk sits. Vilket tillåter användaren att sitta tätare tillsammans med benen. Sadelstolen är speciellt utvecklad för att tillgodose ergonomiska krav bland kvinnor.
Läs mer!


PERFECT LITE ADVANCED sadelstol ger dig en god kroppshållning under långa arbetspass vilket förbättrar din rygghälsa och minimerar riskerna för förslitningsskador och ryggproblem. PERFECT LITE ADVANCED har precis som PERFECT ADVANCED ett urtag fram på sitsen och en skåra längs sitsen för ett minskat tryck på de genitala delarna, men sitsen är mindre och nättare i likhet med PERFECT LITE. Sadelstolen passar utmärkt till män.


PERFECT HYBRID är en "Free-Float" funktion till PERFECT LITE och PERFECT LITE ADVANCED. ”Free-Float” funktionaliteten aktiveras via en spak vilket innebär att stolens sits tillåts flexa tio grader i varje riktning. Traditionella sadelstolar har tidigare haft antingen ”Free-Float” eller låsbart läge – PERFECT HYBRID mekaniken erbjuder båda funktionerna – integrerade i en och samma sadelstol.


TABURETT är en pall för dig som ställer höga krav på design och funktionalitet. Med sin eleganta form och sitt smäckra fotkryss ger den maximal rörelsefrihet och högsta komfort. Taburetten har samma skålformade sits som vår exklusiva Supportstol, design Bruno Mathsson. Sitsen kan vinklas 15° framåt och kan även justeras i höjdled.

Läs mer!


PRISMA är en pall för dig som behöver en liten stol med hög kvalitet. Med sin enkla form och sitt lilla fotkryss ger den maximal rörelsefrihet. Prisma tillverkas med tjock stoppning och höjdjusteringen sker med en ring på undersidan som gör det möjligt att ändra sitthöjd oavsett vilken position du sitter i.

Läs mer!


Tillbehör SWING som är ett lättanvänt armstöd med stora inställningsmöjligheter, ger ett bekvämt och mycket stabilt stöd. Swing kan med fördel användas som armstöd, ryggstöd och magstöd. Passar alla modeller utom SAGA.
Läs mer!


Tillbehör SWING Mini är speciellt utvecklat för att passa stolen SUPPORT. SWING Mini erbjuder samma perfekta stöd som SWING men är mindre i utförandet för att passa stolen bättre. Kan användas på samtliga modeller utom SAGA.


Tillbehör RYGGSTÖD passar alla sadelstolar utom HYBRID. Ryggstödet / Svankstöd kan regleras i höjd och djup oberoende av sitsen och ger ett ypperligt stöd för svank och rygg. Ryggstödet kan monteras i efterhand men kräver då utbyte av en del mekanik.


Tillbehör FOTAKTIVATOR är ett reglage för att justera höjden utan att vidröra stolen med händerna. Du kommer lätt åt reglaget med fötterna hur stolen än är vinklad. Passar alla stolar och pallar.


Tillbehör FOTRING är ett fotstöd för dig som behöver en hög arbetsställning. Justerbar i höjdled.


 

Sök i hela hemsidan
info@harryholms.se
© 2019 Harry Holms AB