Nyheter

Ny VD för Harry Holms AB

Jesper Gunnarsson Berg började som ny VD för Harry Holms AB den 3 september 2018.  Jesper kommer närmast från VD tjänst för två livsmedelsbolag i Uppsala men har sin bakgrund inom IKEA och Modulservice. ”-Jag ser mycket fram emot att, tillsammans med den duktiga personalen, ta mig an utmaningarna i ett så anrikt, välrenommerat och framåtsträvande bolag som Harry Holms” – säger Jesper Gunnarsson Berg. ”-Vi är glada att ha Jesper på plats och ser fram emot att tillsammans lyfta Harry Holms till nästa nivå” – säger Jörgen Holm Marknadschef och delägare Ni når Jesper på 0703-501767 eller jesper.gunnarsson.berg@harryholms.se och Jörgen på 0725-602830 eller jorgen.holm@harryholms.se


Nyutvecklad Rostfri Stapelvagn

Harry Holms AB har i samråd med flertalet svenska sjukhus tagit fram en rostfri stapelvagn avsedd för att bestyckas med autoklavkorgar, gallerhyllor med sarg avsedda för containers och plana gallerhyllor. Genom de mönsterskyddade gejderna ges en enkel hantering och bra fixering av nämnda tillbehör. Autoklavkorgar och gallerhyllor för containers är möjlig att dra ut till halva sitt djup från vagnens båda sidor. Gejderna för autoklavkorgar ger en något nedåtlutande vinkel för enklare i och urlastning av gods. Vagnen är möjlig att lasta från båda sidor. Vagnen är konstruerad för effektiv rengöring utan delar som skapar smutsfickor och består endast av detaljer i rostfritt stål. Den rundade toppkonstruktionen samt frånvaron av utstickande detaljer ger en smidig hantering i samband med täckning av vagnen. Genom de fyra stora (ø125 mm) och låsbara kvalitetshjulen skapas en förutsättning för en tyst och följsam vagn. Hjulen tål en temperatur upp till 95°C. Vagnen kan specialanpassas utifrån kundens egna önskemål vad gäller antal och typ av innehåll. Vagnen och samtliga tillbehör så som autoklavkorgar, olika typer av gallerhyllor samt dokumenthållare kan köpas direkt från vår egen tillverkning. Se detaljerad fakta gällande vagnen. Kontakta vår marknadschef Jörgen Holm om du vill veta mer.


FLEXI hyllinredning – ett hygieniskt och flexibelt system för lagerhyllor.

I samarbete med Roy Sjöqvist på Centralsjukhuset i Karlstad har Harry Holms AB utvecklat ett flexibelt hyllsystem i rostfritt stål. Systemet består av tre huvuddelar: 1. Bakstycke som monteras på bakkanten av vanliga hyllplan. 2. Delningsvägg som på valfria avstånd (delning 10 cm) delar in hyllplanen i olika sektioner. 3. Avskiljare med etiketthållare som delar in sektionen i olika fack. Systemet är framtaget för att på ett flexibelt sätt kunna jobba med Kanbansystem i olika avdelningsförråd, men systemet kan användas var som helst där ett lager med flexibla lagerplatser är önskvärt. Vill du veta mer? Kontakta oss nu! Gå till produkten FLEXI-hyllsystem.


Dentalbrickan Safety Tray

Intervju med Ingegerd Sandberg, initiativtagare till Dentalbrickan Safety Tray. Hur kom du på det här? ”Det har länge varit problem med att personalen sticker sig på våra instrument för att de sticker ut utanför brickorna. Så för en tid sedan väcktes idén. I den vevan var jag på studiebesök hos Harry Holms, som är experter på rostfria produkter inom sjukvården, och tänkte de om några borde kunna göra en bra bricka. Så småningom satte vi igång att utveckla brickan. Och nu är den klar! ” Vad är fördelarna med just den här instrumentbrickan? ”Först och främst är den säker. På instrumentbrickorna som används idag sticker ofta instrumenten ut över kanten, vilket lätt leder till stick- och skärskador när de plockas i och ur diskdesinfektorn, den här brickan har en högre kant runt om vilket minskar risken för stickskador. Sedan är den också mer hygienisk. Det är större hål, och spolrum mellan brickorna så när man staplar dem på varandra når vatten och diskmedel alla instrument vilket höjer den hygieniska standarden avsevärt. Brickan är tillverkad i rostfritt stål, vilket gör att den torkar fort och har lång livslängd vilket är bra ur kostnads och miljösynpunkt.   Vill du veta mer? Kontakta oss på Harry Holms nu direkt.  


Consalus, ett lyckat samarbete

Consalus Healthcare Solution AB är frukten av ett samarbete mellan Specialistläkare Payam Khalili, Civilekonom Anders Kästel och Harry Holms AB kring produkten Spatelomaten. Både Harry Holms och Payam Khalilis erfarenheter är att det finns många goda produktidéer hos personalen som jobbar inom vården och om dessa realiserades skulle det leda till en effektivare, säkrare och renare vårdmiljö. Utifrån denna insikt startades det gemensamma bolaget Consalus. VD Anders Kästel: "Consalus Healthcare Solutions marknadsför och säljer vårdpersonalens egna innovationer inom främst vårdhygien och patientsäkerhet." Consalus har på kort tid fångat flertalet innovationer och i olika grad deltagit i utvecklingen av dessa. Se Consalus produkter. Fler produkter håller för närvarande på att färdigutvecklas och kommer inom kort ut på marknaden. Consalus säljer dels produkterna själva direkt på sjukvården och dels genom Harry Holms försäljningskanaler och partners. Har du några produktidéer du vill diskutera, kontakta oss nu direkt så hjälper vi dig. Läs mer på Consalus.se. Se även artikeln: Ett nytt verktyg i kampen mot vårdrelaterade infektioner.


Nytt verktyg i kampen mot vårdrelaterade infektioner ….

Spatelomaten

    I samarbete med Consalus Healthcare Solutions AB presenterar vi Spatelomaten. Spatelomaten är ursprungligen en innovation av Payam Khalili, som arbetar som specialistläkare på Landstinget i Värmland. Payam såg problemet med ohygienisk hantering av spatlar i sitt dagliga arbete och kom på en lösning. Hans idé fångades upp inom landstingsprojektet Vivan och har utvecklats av Harry Holms AB. Produkten är nu patentsökt och tillgänglig för beställningar. Kontakta oss för mer information. Vill Ni testa en Spatelomat hemma hos Er, klicka här.


Flexibla lagerplatser till Centralsjukhuset i Karlstad

Flexibla lagerplatser till Hissautomat Projektledare på Centralsjukhuset i Karlstad Roy Sjöqvist, kontaktade Harry Holms och bad oss hitta lösning på behovet av flexibla lagerplatsdelare som skulle kunna desinficeras  vid behov. Kravet var också att "väggarna" skulle vara genomsynliga för att lätt se produkterna som låg på respektive plats. Lagerplatsernas storlek skulle lätt kunna justeras utifrån behovet. Det patenterade modulsystemet utvecklades och tillverkades vid vår anläggning i Munkfors. Kontakta oss om du vill veta mer om produkten eller har eget unikt projekt som du vill diskutera. Läs mer om centralsjukhusets projekt här.


Sök i hela hemsidan
info@harryholms.se
© 2019 Harry Holms AB